Oktatóink

BENCZÉDI LÁSZLÓ

Tradicionális Hatha Jógaoktató, Jógaterapeuta, Általános Mozgás és Masszázsterapeuta, Gyógymasszőr

Szeretettel köszöntelek!

1969-ben születtem Szentendrén.
2002-ben kezdtem el mások egészségével foglalkozni. Reikit és lágy csontkovácsolást tanultam, amelyekkel először családom és ismerőseim mozgásszervi problémáit kezeltem.
Az öröm, hogy segíteni tudok, arra sarkallt, hogy folytassam a tanulást.
2005-ben elvégeztem az Egészségügyi alapmodult, majd 2006-ban a Természetgyógyászati Alapmodult, eközben Reflexológiát is tanultam.  Ebben az évben ismerkedtem meg a Hatha Jógával, amelyet kb. fél évig rendszeresen gyakoroltam, de akkor még nem vált az életem részévé.
2007-től tanultam Thai-, Nyirok-, Svéd- és Gyógymasszázst. 2008-tól gyógymasszőrként dolgoztam, és ezt a derekam nagyon hamar „lereagálta”. Jártam gyógymasszázsra, gyógytornára…. azonban a fájdalom egyre csak nőtt.
2011-ben elvégeztem egy kezdő Hatha jógatanfolyamot, ahol már a második alkalom után éreztem, hogy a fájdalmaim csökkentek. Rögtön tudtam, hogy ezzel én is jobban tudnék segíteni a hozzám fordulóknak….és elindultam egy újabb úton…
2012-ben haladó jógatanfolyamot végeztem a Purnam Nemzetközi Jógaoktatói Akadémián…és augusztustól már jógaórákat tartottam családom tagjainak és érdeklődő ismerőseimnek.
2013-ban Általános Mozgás és Masszázsterapeuta, majd 2014-ben a Sarasvati Alapítványnál Tradícionális Jógaoktatói képesítést szereztem.
2016-ban a Purnam Nemzetközi Jógaoktatói Akadémián sikeres Jógaterapeuta vizsgát tettem.

2018-ban a Sarasvati Alapítványnál Ashtanga oktatóvá váltam.
Mediáció Oktatói képzésem jelenleg folyamatban van.

Az ember a jóga és önmaga megismerése során a durva fizikai szinttől a finomabb, mentális szint felé halad. Ezen az úton járok én magam is, és megszerzett tapasztalataimmal szeretnék segíteni azoknak, akik eljönnek óráimra.
Köszönet minden tanáromnak, és az előttünk haladó Mestereknek!

NAMASTE
Laci

 

BENCZÉDINÉ SZÁSZI ÁGNES

Tradicionális Hatha Jógaoktató, Női jóga oktató, Szenior jóga oktató

Szeretettel köszöntelek!

….mit is írhatnék magamról? Sokféle úton jártam eddigi életem során, sok mindennel foglalkoztam, sokféle munkát végeztem, sokféle emberrel találkoztam, az élet sokféle szerepében kipróbáltam magam. Elgondolkodtam, mi volt közös a különböző tevékenységekben, mi az, ami végigkísérte egész eddigi életemet.

A válasz egyszerű: úgy éltem, hogy valahogyan mindig segítettem másokat; a magánéletemben, a munkámban, családon belül, és azon kívül is. Rájöttem, a segítés lételemem, csak így tudok létezni. Feltölt, erőt ad, boldoggá tesz, ha látom, hogy a segítségnyújtásom, támogatásom során fejlődést, továbblépést, jobb életminőséget, harmóniát tapasztalok.

A sok-sok kipróbált út közül a legfontosabb az Önismeret útja, melyre 2000-ben léptem tudatosan először. Egy kineziológus barátunk önismereti csoportjába jártunk párommal együtt 1 éven át. Itt ismerkedtem meg a Reikivel  is…és már nem volt visszaút…mesteri fokozatot szereztem Reikiből, majd munkám során megismerkedtem az Enneagrammal. Később végigjártam Kalo Jenő 6 éves Asztrológiai Iskoláját, ahol sikerest vizsgát tettem,  Asztrológussá váltam. Közben elvégeztem Daubner Béla Pszichopatológiai képzését, tanultam Fejlődéslélektant, NLP-t, részt vettem több családállításon segítőként és állítóként is. Lassan kezdett kirajzolódni, mennyi mindent nem tudok még saját magamról sem… hogyan is érthetnék meg, és fogadhatnék el akkor szertettel másokat.

Mindeközben egy multinacionális cégnél dolgoztam, megtapasztalva annak minden előnyét, és hátrányát is….a rengeteg stresszel megtűzdelt, mozgásszegény életmód lassan „rányomta bélyegét” közérzetemre, kapcsolataimra, testemre, hangulatomra, egészségemre. Keresnem kellett valamit. Valamit, ami segít….segít abban, hogy újra jól érezzem magam a bőrömben.…és ekkor lépett az életembe a JÓGA, egy kedves kolléganőm által, aki már akkor jógaoktató volt. A kezdő Hatha jóga tanfolyamon nagyon hamar éreztem: itt valami olyasmi történik, ami nem mindennapos.

Amikor a „multi lét” véget ért, nem tudtam, hogyan tovább, milyen úton induljak…egy dolgot tudtam biztosan: a korábbi életmódot nem akarom folytatni. Vártam, és pihentem, regenerálódtam…közben JÓGÁZTAM. Először alkalmanként, majd lassan rendszeressé vált a gyakorlás….és minden változni kezdett…az életmód, a táplálkozás, a gondolkodás, az életszemlélet, és persze a testem is nagy változáson ment keresztül: erősebb lett, rugalmasabb, javult a tartásom, alakultam, formálódtam, megszabadultam a súlyfeleslegtől. Ismerőseim kérdezgették: mit csinálsz? … és én büszkén válaszoltam: JÓGÁZOM! Unszolni kezdtek: tanítsam meg őket is erre! – hát így kezdődött…

Eldöntöttem, jógaoktató leszek….és akkor jött egy sor kérdés: hol tanuljak, miből finanszírozzam….de a döntés megvolt, majd jöttek sorban a válaszok és a lehetőségek is. Az út kirajzolódott, megnyílt előttem, csak rá kellett lépnem, és haladnom kell rajta.

A Sarasvati Alapítványnál Tradícionális Hatha Jógaoktatói képesítést szereztem, közben már jógaórákat tartottam. Ezt követően Női jóga oktató képzésen sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tettem. Majd ismét a Sarasvati Alapítványnál, Senior jógaoktatóvá váltam. Ayurvédikus jógaterapeuta képzésem jelenleg folyamatban van … és már megvan a következő cél. Ma már tudom, az volt életem egyik legfontosabb lépése, hogy a JÓGA útjára léptem. Megtaláltam, amit kerestem… valamit, ami segít….segít abban, hogy újra jól érezzem magam a bőrömben

Áldás kísérje útjukon mindazokat, akik hozzásegítettek ahhoz, hogy ma ezt az utat járhatom! Hálával és szeretettel gondolok rájuk.

Célom, hogy tudásom és tapasztalataim átadásával minél több keresőt segítsek a JÓGA útjára lépni, és haladni azon. Nem könnyű út, de MEGÉRI haladni rajta!

Szeretettel várok mindenkit óráimon!

OM SHANTI, Ági

 

Tótok-Molnár Hajnalka

Tradicionális Hatha jóga oktató, Kismama-, és baba-mama oktató, Gerincjóga oktató

Viszonylag korán, 16 éves koromban ismerkedtem meg a jógával, azóta a mindennapi életem része. Mentálisan megnyugtatott, fizikailag határokat feszegetett nálam. Abban az időben a csoportos órán elsajátított ászanákat a gimnáziumi osztálytársaim között népszerűsítettem nagy sikerrel. Már akkor elhatároztam, hogy később oktatóként szeretnék a jógával komolyabban foglalkozni. Ezért 2012-ben döntöttem úgy, hogy meglévő tudásomat a Bhaktivedanta Főiskola jógamester szakán mélyítem el. Ezután a Sarasvati Alapítvány jóga oktatóközpontban szereztem oklevelet Tradicionális Hatha jóga oktatóként. Azóta is folyamatosan képzem magam, 2017-ben Kismama-, és baba-mama oktatóként (Sarasvati Alapítvány), 2018 nyarán pedig Gerincjóga oktatóként (Mandala Jógaiskolák) végeztem. Tudásomat Kinesiology tape ragasztási technikák elsajátításával egészítettem ki.

A jóga számomra egy óriási, egész életen át tartó szerelem. Nem is tudom igazán szavakkal megfogalmazni mit jelent nekem. Az oktatásra sohasem munkaként, sokkal inkább hivatásként tekintek, szeretném minél szélesebb körben megismertetni, megszerettetni a jógát. Kísérni a gyakorlóimat az útjukon, segíteni a fejlődésüket. Mert jógázni bármilyen szándékkal is kezdesz, egy csodálatos önismereti folyamattá válik.

Hálával tartozom mindenkinek, aki támogat a céljaim felé vezető úton.

Várok Mindenkit sok szeretettel az óráimon!

NAMASTE, Hajni

 

“Gyakorolj, a többi jön magától.”            

Sri K. Pattabhi Jois