Női Jóga

Női jóga

A Női jóga módszere a Hatha jóga és a Rádzsa jóga, valamint a modern orvostudomány, a gátizomtorna, a tánc és a nőiséggel kapcsolatos tanítások és felismerések ötvözéséből jött étre. Abban sajátos, hogy finomságával, rezgéseivel fizikai és energetikai szinten is elősegíti a nőiség átélését, rendszeres gyakorlása visszavezet a természetes nőiséghez. A Női jóga a gyakorlás során figyelembe veszi a női szervezet biológiáját, a női ciklusnak megfelelő igényeket. Erősíti a női energiákat, támogatja a női szervezetben zajló folyamatokat.

Óratípusaink:

NŐI JÓGA tanfolyam:

A foglalkozások szerves része egy óra eleji, kb. 20 perces interaktív beszélgetés – a tanfolyam előre meghirdetett témájával kapcsolatban. Ezek során megismerkedhetünk a női szervek anatómiai felépítésével, azok működésével, a női hormonháztartással, a női betegségek kialakulásának fizikai, energetikai és pszichés okaival, foglalkozunk a szexualitással. Megismerkedhetünk a stressz hatásaival, a stressz kezeléssel, a stressz oldással – női szempontból. Támogatást kaphatunk párkapcsolati kérdésekben, az anyaságra való felkészülésben, az anyaság megélésével kapcsolatban….és még számos női témában. Átadhatjuk egymásnak tapasztalatainkat.

Megismerkedünk a gáti terület izomzatával, annak gyengeségeiből adódó lehetséges problémákkal, betegségekkel. Megtanuljuk, hogyan előzhetőek meg ezek a betegségek, illetve a gyakorlással hogyan enyhíthetőek a már kialakult problémák.

A gyakorlás során a Hatha jóga azon ászanáival és légzőgyakorlataival dolgozunk, amelyek mindenben a női létet támogatják: segítik, javítják a női szervek működését, kiegyensúlyozó hatással vannak a hormonháztartásra, felébresztik a női energiákat, segítik azok megélését.

A gyakorlásnak fontos része a gátizmok tudatosságának és erejének a fejlesztése, ami nemcsak egészségügyi szempontból, hanem a párkapcsolat és az örömszerzés szempontjából is elmaradhatatlan.

Az órák felépítése:

Óra eleji beszélgetés – nőiséggel kapcsolatos témák, rövid elcsendesedés, ráhangolódás; bemelegítés; gátizmok bemelegítése, erősítése; ászana gyakorlás – az óra elején átbeszélt témakörrel összehangoltan; légzőgyakorlat; relaxáció és óra végi elcsendesedés.

A tanfolyamok általában 8-10 alkalmasak, heti egy alkalommal, és egy adott, előre meghirdetett téma köré épülnek, az órák egymáshoz kapcsolódnak. A tanfolyam résztvevői minden foglalkozás után e-mailben összefoglalót kapnak, valamint apró házi feladatot az otthoni gyakorláshoz.

Ezt a tanfolyamot kizárólag hölgyeknek ajánljuk, kortól függetlenül. Jógás előképzettség nem szükséges.

Az induló tanfolyamot részletes ismertetéssel az indulás időpontja előtt kb. egy hónappal hirdetjük meg.

A tanfolyamot az indulás előtt 2-3 héttel hirdetjük meg. Az időpontokat megtalálhatod a főoldalon a közelgő események között.
Vagy kövess minket a Facebookon, ahol mindig a legfrissebb infókat találod rólunk.
Szívesen fogadjuk érdeklődésedet elérhetőségeink egyikén is.

NŐI JÓGA gyakorló óra:

Az órák tartalma és felépítése mindenben megegyezik a Női jóga tanfolyam óráival, egyetlen különbséggel:   itt nincs mód egy-egy női téma részletes kifejtésére, az óra eleji beszélgetések általános női témákról szólnak, önállóak, nem kapcsolódnak egymáshoz.

Ezt az óratípust kizárólag hölgyeknek ajánljuk, kortól függetlenül. Jógás előképzettség nem szükséges.

NŐI JÓGA FLOW:

A gyakorlás, a Női jóga tanfolyamhoz hasonlóan, ezeken az órákon is teljes mértékben a nőiséggel összhangban történik, FLOW jelleggel. Alap jóga ászanákat és  ászana sorokat gyakorlunk, folyamatos mozgással, a légzéssel összhangban, megtapasztalva az áramlás női minőségét. Az órák 60 percesek.

Az órák felépítése: Rövid elcsendesedés; bemelegítés és gátizmok bemelegítése; flow jellegű ászana gyakorlás (kb. 20-25 perc); rövid légzőgyakorlat; rövid relaxáció.

Ezt az óratípust azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik már valamelyest jártasak a jógában, a jóga alap ászanáit ismerik, állóképességük lehetővé teszi a FLOW jellegű gyakorlást.