Vezetett relaxáció tibeti hangtálakkal

Vezetett relaxáció tibeti hangtálakkal

Számos kutatás igazolja, hogy a relaxáció jelentős, jótékony változásokat hoz létre a szervezetben mentális és fizikai testet érintő betegségeiben. A relaxációs technikát az orvostudomány is alkalmazza pszichoszomatikus és szomatikus esetekben egyaránt. Ennek tudományos magyarázata, hogy relaxáció közben olyan hormonok és kémiai anyagok szabadulnak fel a testben (dopamin, melatonin, oxitocin, szerotonin), melyek jótékony irányba változtatják meg az egész test kémiáját.

A relaxáció egy szelíd módszer, ami segít a mindennapi, aktív életünkből a saját belső csendünkbe megérkezni. A tudatos relaxáció segít abban is, hogy megoldásokat találjunk életünk bonyolultabb kérdéseire, képesek legyünk kreatívan, rugalmasan szembenézni mind belső, mind külső környezetünk kihívásaival. Személyiségünk fejlesztésének egy kifinomult módszerét is alkalmazhatjuk a relaxációban, ha megfogalmazzuk szankalpánkat. A szankalpa a te saját elhatározásod mondatba foglalva. Egy erős szándék szavakba öntése, arra, hogy valami előremutató dolog felé elindulj, változtass, fejlessz, kialakíts magadban valamit, ami a javadat, belső-elégedettségedet szolgálja. Irányulhat valamilyen szokás elhagyására vagy valami megalkotására.

Relaxáció alatt az alvás és az ébrenlét közti állapotban vagyunk. Ha valóban sikerül elérnünk ezt az állapotot, akkor egy “belsőtudatos mély relaxációt” valósítunk meg. Amennyiben alvásunk alatt az agyunk nem termel alfa hullámokat, akkor akár 8-10 óra alvás után is fáradtan ébredünk fel. A tudomány hipnagogikus állapotnak nevezi az ébrenlét és alvás közötti határvonalat, ahol az agyunkra az alfa hullámok a jellemzőek. A hangtálakkal végzett, vezetett relaxáció ezt az állapotot segíti elérni, és egyre hosszabb ideig benne tartani a relaxálót, így nő a fizikai, szellemi teljesítőképességünk, javul a memóriánk és a koncentrációnk minősége is.

A hangokkal, a zenével képesek vagyunk megigézni kaotikus és harmonikus állapotokat egyaránt. A görög mitológia szerint Orpheus ismertette meg az embereket a gyógyító hangokkal, a gyógyító zenével. A hangok rezgéseket hoznak létre, melyek visszhangokat keltenek a környezetükben, az emberi testben.

A hangtálas terápiának igen komoly egészségvédő hatása van. A lelki egészség állapota kihat az immunrendszerünkre, ami fizikai állapotunkra is kedvezően hat. Sok esetben öngyógyító folyamatok is beindulnak! A terapeuta tudatosan alkalmazott hangokkal, ritmusokkal dolgozik a testi, lelki egészség megőrzése vagy helyreállításának segítése céljából.

Egy csodálatos hangfürdő után növekszik az életkedvünk, életenergiánk. Jobban fogjuk bírni a stresszhelyzeteket. Pihentetőbb lesz alvásunk. Lelkünk láthatatlan és látható sebei elkezdenek begyógyulni.

A hangtálas relaxációban a relaxáció és a hangfürdő hatásait ötvözzük.

Éld át te is ezt az élményt!

Szeretettel várok minden érdeklődőt a Jógafészekbe! 🙂

Veronika

 

A programra előzetes bejelentkezés szükséges. Minimum létszám 5 fő, maximum létszám 20 fő. A létszámot a jelentkezések sorrendjében töltjük fel.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

A program kezdete előtt 2 nappal.

IDŐPONT:

Havonta egy alkalommal. A pontos időpontokat a közelgő események között tesszük közzé, min. egy héttel a program időpontja előtt.

részvételi díj:

2.000 Ft

BEJELENTKEZÉS:

Fekete Veronika – +36 30 233 3548
Emailen: vfekete70@gmail.com

Ha még többet szeretnél tudni a tevékenységeimről, kérlek látogass el a következő honlapra: www.jelenlet-mentalhigiene.hu