Ismerkedés az Áyurvédával – workshop sorozat

Ismerkedés az Áyurvédával – workshop sorozat

„Az Áyurvéda az a tudomány, amelynek a tárgya a helyes és a helytelen, illetve a boldog és boldogtalan létállapot. Megmutatja, mi kedvező, és mi kedvezőtlen a hosszú élethez. Maga, az élet mértéke.

CSARAKA SZAMHITÁ I.41

Az Áyurvéda szanszkrit kifejezés, melynek jelentése: az „ÉLET tudománya”. Kb. 5000 éves holisztikus gyógyászati rendszer, amely elsősorban az egészség megőrzésére, a betegségek megelőzésére helyezi a hangsúlyt, és természetesen a már kialakult betegségek gyógyításával is foglalkozik.

Egyedülállósága abban rejlik, hogy személyre szabott. Mindenkit, az egyéni alkatának, testtípusának megfelelő tanácsokkal, lát el: segít kialakítani egy egyedi életmódot, mellyel fenntartható az egyensúlyi állapot, a már kialakult kibillenések pedig kiegyensúlyozhatóak. Komplex rendszer, melynek módszerei közé tartozik a helyes táplálkozás beállítása, különböző gyógynövények használata, tisztító-, és méregtelenítő kúrák alkalmazása, az egyéni alkatnak megfelelő mozgásforma kiválasztása.

A WS-opokon az alábbi témákat érintjük:

  • Egészség és betegség az Áyurvéda szerint
  • Az Áyurvéda alapjai: a 3 dósa, gúnák, az 5 elem tana
  • Napszakok és évszakok, életszakaszok hatása az emberi szervezetre
  • Táplálkozás az Áyurvéda tanai szerint: az alap ízek, fűszerek hatásai és szerepe
  • Ismerkedés a tisztító eljárásokkal
  • Testtípus meghatározás
  • Jógagyakorlás testtípusok szerint

A WS-ok alkalmanként 3 órásak, melyek első felében elméleti tudásunkat gyarapítjuk, ezt követi egy 1,5-2 órás jógagyakorlás, minden alkalommal egy-egy testtípusnak megfelelő órafelépítéssel. Az 1. WS-on a Pitta, a 2. WS-on a Váta, a 3. WS-on a Hapha testtípusnak megfelelően jógázunk.

időpont:

Induló WS-jainkat az indulás előtt 2-3 héttel hirdetjük meg. Az időpontokat megtalálhatod a főoldalon a közelgő események között.
Vagy kövess minket a Facebookon, ahol mindig a legfrissebb infókat találod rólunk.
Szívesen fogadjuk érdeklődésedet elérhetőségeink egyikén is.

Jelentkezés:

Interneten itt jelentkezhetsz.

A WS díja:

Alkalmanként 4.000 Ft,

Mindhárom alkalom egyben, előre fizetve   10.000 Ft

 

A WS-ot vezeti: Benczédi Ági

A program min. 4, max. 10 fővel kerül megtartásra.