Óráink külső helyszínen

A Jóga órák a Sópincében:

Mitől különlegesek ezek az órák?

A Sópincében tartott óráinkon a SÓS LEVEGŐ és a JÓGA jótékony hatásai egyesülnek, a tisztulási- gyógyulási folyamatok felgyorsulnak. Ezen óráink mindegyikén kiemelt hangsúlyt kapnak a légzőgyakorlatok, a légzés kapacitásának növelése, a mellkasnyitó gyakorlatok.

A jógagyakorlás során a test rugalmasabbá, erősebbé  válik, nő az állóképesség, javul a tartás, a légzéskapacitás növekszik, hatékonyabbá válik a légzés, javul a vérkeringés és az emésztés, kiegyensúlyozottabbá válik a hormonháztartás és az idegrendszer működése, javul a teljesítőképesség. A Jóga segíti a méregtelenítési folyamatokat, erősíti az immunrendszert.

Mindezek a jótékony hatások kiegészülnek a só áldásos hatásaival: a sós levegő belélegzésével öngyógyító folyamatok indulnak el a testben. A sós levegő fertőtlenít, csökkenti a gyulladásokat, tisztítja a légutakat és a tüdőt, erősíti az immunrendszert. A köhögés könnyedebbé válik, a lerakódások könnyebben feltisztulnak, kiürülnek a légutakból.

Óráink kiscsoportos jellegűek, ezért minden esetben ELŐZETES TELEFONOS BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES, legkésőbb előző nap délig.  Jelentkezz be időben, ezzel tudod biztosítani helyedet. Bejelentkezés: +36 70 630 1313, Benczédi Ági

Kímélő Jóga – SOK LÉGZÉSSEL:

Kíméletes, azonban alapos bemelegítés után a Hatha jóga alap ászanáit gyakoroljuk, a gyakorló egyéni állapotának megfelelően. Minden esetben kiegyensúlyozott erőlködésektől mentes gyakorlásra törekszünk. Ezen óráinkon megerőltető kihívásokkal nem találkozhatsz. Arra törekszünk, hogy minden izmot és ízületet átmozgassunk, vendégeink kellemesen felfrissülve, ellazulva távozzanak a gyakorlás után. Azon érdeklődőknek ajánljuk, akik valamilyen oknál fogva (mozgásszervi problémák, jelentős túlsúly, betegség utáni lábadozás időszaka, idős kor), óvatos, gyengéd átmozgatásra vágynak.

Az órák felépítése:

  • Elcsendesedés: megérkezünk a jógaórára lélekben is, ráhangolódunk a jógagyakorlásra. Elcsendesítjük az elmét, megfigyeljük légzésünket.
  • Bemelegítés:  átmozgatjuk, bemelegítjük az ízületeinket, az izomzatot. Felkészítjük a testet az ászana gyakorlásra.
  • Ászana gyakorlás: minden esetben a jelenlévő gyakorlók pillanatnyi állapotának megfelelően állítjuk össze a gyakorlást.
  • Légzőgyakorlat:  Minden órán kiemelt hangsúlyt kapnak (min. 15-20 perc) a Jóga alap légzőgyakorlatai. 
  • Óra végi relaxáció: ellazítjuk, pihentetjük a testet, levezetjük a gyakorlás során esetlegesen keletkezett feszültségeket. Visszavezetjük a jelenlévőket a jógagyakorlásról a hétköznapok világába.